NAJNOWSZE WPISY

Papryczki chili w kuchni, dlaczego musisz zwrócić na nie uwagę?

Z pozoru mała, czerwona i niewinna papryczka dopiero po jej rozgryzieniu lub dodaniu do potrawy pokazuje swoją niezwykłą moc smaku. Jej historia sięga czasów Majów a w Europie znana jest dzięki Krzysztofowi Kolumbowi. Pomimo krążących mitów o jej negatywnym wpływie na zdrowie człowieka okazuje się, że jest ona źródłem wielu minerałów i powinna stać się […]

08.12.2017

0

Jak często masz okazję używać w kuchni szafranu? Przekonaj się, że warto!

Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czemu niektóre przyprawy są tak wyjątkowe a co się z tym wiąże bardzo drogie? Dziś chcielibyśmy zaprezentować Wam jedną z takich specjalnych przypraw, jakim jest szafran. Ta niepozorna roślina cebulkowa o pięknych kwiatach w chwili obecnej ma ponad 70 swoich odmian i występuje głównie na terenach górzystych. Szafran znany jest […]

28.11.2017

0

Odkryjmy wspólnie tajemnicze zakamarki kuchni hiszpańskiej!

Bogactwo smaków, różnorodność gatunkowa to najważniejsze i najbardziej charakterystyczne cechy kuchni, o której dziś chcemy Wam opowiedzieć. Nasza kulinarna podróż doprowadziła nas do Hiszpanii czyli jednej z najsmaczniejszych kuchni Europy. Kto z Was nie zna takich dań jak paelle czy tortilla ale ilu z Was wie, że są to tradycyjne potrawy hiszpańskie? Usiądźcie wygodnie i […]

18.11.2017

0